23 юли 2014

Нови условия за кредити и такси и комисиони предлага УниКредит Булбанк

В съответствие с влезлите в сила промени в Закона за потребителския кредит и следвайки политиката си на прозрачност, във всички филиали на УниКредит Булбанк вече се предлага обновената оферта на банката за „Ипотечен кредит и още нещо". Тя е с нови конкурентни ценови условия и с включени допълнителни ползи за клиента, съобщиха от банката.
Новостите
Сред конкретните предимства на новата оферта е по-опростеното и ясно за клиентите ценообразуване, оповестено и на сайта на банката. За потребителски и ипотечни кредити формирането на лихвата става по следния модел:
За кредити в лева Годишен лихвен процент (ГЛП) = 3М SOFIBOR + фиксирана надбавка, посочена в договора за кредит.
За кредити в евро ГЛП = 3М EURIBOR + фиксирана надбавка, посочена в договора за кредит.
За овърдрафти принципът е същият, но се използва едномесечния SOFIBOR/EURIBOR, т.е. ГЛП = 1М SOFIBOR/EURIBOR + фиксирана надбавка, посочена в договора за кредит.
Стойностите на тези индекси са общодостъпни за всеки клиент, а фиксираните надбавки не подлежат на промяна за срока на действие на договора.
Новите такси и комисиони също са изцяло съобразени с промените в закона. Премахнати са таксата за управление на кредит, таксата за предсрочно погасяване след 1-та година от срока на кредита и таксата за издаване на ипотечен сертификат.
И досега през последните няколко години значима част от кредитите на УниКредит Булбанк са предлагани на клиентите без такса за предсрочно погасяване при погасяване със собствени средства. Единствената комисиона е 1% еднократна комисиона за определяне степента на кредитния риск на клиента. Тя се изчислява върху общия размер на отпуснатия кредит и е дължима само за одобрени кредити.
Освен това, както предвижда законът, клиентите ще имат право на избор между два вида договори при ипотечните кредити - договор с ограничена отговорност (до размера на обезпечението) и договор с пълна отговорност.
Допълнително, всички, които предпочетат УниКредит Булбанк за своя ипотечен заем, ще могат да се възползват и от:
- бързина при вземане на решение - средният период за отговор към клиента е в рамките на три работни дни;
- конкурентни лихви по стандартни ипотечни кредити до 150 хил. лева и по-нисък лихвен процент за кредити над 150 хил. лева;
- възстановяване на 12-та, 36-та, 60-та и 84-та вноска при ползване на доброволно пенсионно осигуряване от УниКредит Булбанк;
- допълване до първоначалния размер на заема, но не повече от 10 хил. лв.;
- референтна програма с до 50% намаление на лихвата по една вноска.
Като водеща банка в страната, УниКредит Булбанк се стреми да удовлетвори потребностите на нашите настоящи и бъдещи клиенти и да съхрани тяхното доверие, залагайки на пълна прозрачност в условията", каза Цветанка Минчева, директор Банкиране на дребно на УниКредит Булбанк. Тя обясни, че очаква с влизането в сила на  промените в Закона за потребителския кредит клиентите да имат конкретни запитвания. „Експертите в банката са подготвени да дадат отговор, както и задълбочено да разяснят всички специфики и да подпомогнат клиентите в избора им", каза още Минчева.
Статистиката
По данни към май, търсещите ипотечни заеми са оценили високо бързината и прозрачността в офертите на УниКредит Булбанк и пазарният дял на банката при отпуснатите нови ипотечни кредити е 30%. Това означава, че през май всеки трети нов ипотечен кредит в страната е отпуснат от УниКредит Булбанк.
Прогнозите на водещите икономисти от началото на годината до момента са за ръст на пазара на недвижими имоти, като вече се наблюдава засилване на интереса към подобни инвестиции.
Съветите на експертите
Трите съвета на експертите на УниКредит Булбанк към клиентите, които вече имат кредит или планират да изтеглят:
- Да бъдат внимателни при избора си  на подходящо за тях жилище;
- Да погасяват кредитното задължение във валутата, в която получават трудовото си възнаграждение;
- Да не пренебрегват съветите на експертите в областта на кредитирането.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Място и за Вашата реклама

eXTReMe Tracker

PageRank Checking Icon
Google+