06 април 2014

Алианц Банк България АД стартира издаване на безконтактни дебитни и кредитни карти Visa

Алианц Банк България стартира издаване на безконтактни платежни дебитни и кредитни карти, които са брандирани с лого на Visa. Безконтактните карти позволяват на картодържателите да заплащат своите ежедневни обичайни покупки за по-малко от секунда. 

Доближете картата до устройството и платете бързо и лесно

Това ще Ви спести чакането на дълги опашки за бързи покупки и няма да Ви се налага да обикаляте в търсене на дребни монети. Безконтактната технология позволява извършване на плащане в размер на 25 лв. или по-малко без въвеждане на ПИН код. Това може да бъде направено на ПОС–терминални устройства, където има символа . Плащането по безконтактна технология не се таксува.
Плащането е безопасно и защитено

Безконтактните плащания са защитени, както всички стандартни контактни плащания, които се извършват с прочитане на чипа от картата и въвеждане на ПИН.

Активирайте функцията за безконтактни плащания, като извършите стандартна платежна операция чрез прочитане на чипа на банкомат или ПОС–терминал с въвеждане на ПИН код. Възможно е на някои терминални устройства да ви бъде поискано въвеждане на ПИН за потвърждение на платежна операция, което се извършва с цел проверка на картодържателя.
Как и къде можете да заплатите безконтактно с Вашата нова карта от Алианц Банк България? Да платите с безконтактна карта е бързо и лесно:
  1. Безконтактно плащане можете да извършите само в обекти, маркирани със следния символ ;
  2. Стойността на покупката няма значение. Важно е да знаете, че суми до 25 лв. на територията на страната можете да заплатите без въвеждане на ПИН код;
  3. Доближавате картата на 2-3 см. от четеца на ПОС–терминалното устройство.
Как можете да разберете дали е успешно вашето плащане?
  1. Препоръчваме Ви винаги да изисквате бележка от ПОС–терминалното устройство.
  2. Безконтактните платежни операции, извършени без въвеждане на ПИН код, са обработени от системата в режим офлайн и за тях не се получават sms – съобщения.
  3. Безконтактните платежни операции, които са извършени с въвеждане на ПИН код, са обработени в режим онлайн.
  4. За всички платежни операции, които са обработени в режим онлайн, се получавате SMS съобщения, независимо за коя услуга сте абонирани "SMS - известяване" или "SMS – нотификация".
  5. Всички успешни безконтактни плащания ще бъдат отразени като счетоводни платежни операции. Безплатен контрол върху платежните операции можете да извършвате чрез справочната информация, която се предоставя за "движение по сметка" през системата за интернет – банкиране "Алианц Е-банк".
Безконтактни ПОС-терминали

Към момента в страната са инсталирани над 6000 ПОС–терминални устройства, които могат да приемат безконтактни плащания. Броят на търговски обекти, които предлагат безконтактно заплащане, все повече се увеличава.
Проверявайте за безконтактния символ , който указва местата, където можете да извършите безконтактно плащан

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Място и за Вашата реклама

eXTReMe Tracker

PageRank Checking Icon
Google+