21 май 2009

Ковачки се изтегля от Общинска банка?

На срещата ни с акционерите в “Общинска банка“ - 11 фирми на Христо Ковачки, бе изразена готовност да разговаряме за продажбата на целия дял на фирмите в банката, който е над 25 процента. Това каза пред журналисти след края на днешното заседание на Столичния общински съвет (СОС) председателят му Андрей Иванов, предаде БТА. “Нас ни интересува закупуването на акции до процента, който ще ни позволи да управляваме банката или целият пакет“, посочи той.
Срещата с акционерите се е състояла на 8 май и на нея освен Христо Ковачки са присъствали и трима представители на банката. Мандатът на групата за преговори с акционерите, в която бяха включени Мартин Заимов от “Алианс за София“, Христофор Христов от БСП, Орлин Иванов от ГЕРБ и Андрей Иванов, беше да постави исканията на СОС, а решенията ще се вземат впоследствие на следващо заседание на съвета, поясни Иванов. Ще продължим да искаме извънредно Общо събрание, написали сме писмо, чакаме уточняването на техническите подробности за него, като то ще е на различна дата от тази на Общото събрание на 29 май, каза още Андрей Иванов.
Столичната община очаква между 9 и 10 млн. лв. печалба на “Общинска банка“ за миналата година.

1 коментар:

  1. ГЕРБЕРЧЕТА, в името на Борисов, леко се изложихте!
    Борисов ти май лично даде банката на Ковачки срещу дивиден от 2 млн лв които да отидат за пътна инфраструктура и след това явно си преценил, че си избързал. За теб май е присъщо първо да говориш и после да мислиш, както го правиш и много други твои решения ! Хората избраха мъжкаря и сега виждат, че са сбъркали. Нищо де никога не е късно да се поправи човек !

    ОтговорИзтриване

Място и за Вашата реклама

eXTReMe Tracker

PageRank Checking Icon
Google+