29 май 2013

ББР договори 10 млн. евро кредитна линия от Ексимбанк

Българска банка за развитие (ББР) договори 10 млн. евро кредитна линия от унгарската Ексимбанк. Договорът беше подписан днес от главния изпълнителен директор на ББР Асен Ягодин и изпълнителния директор на банката Илия Караниколов и от страна на Ексимбанк от главния и зам.-главния изпълнителни директори Роланд Натран и Виктор Наги. 

Споразумението беше парафирано в присъствието на Н. Пр. г-н Андраш Клейн, извънреден и пълномощен посланик на Република Унгария в България.

Средствата от линията ще се използват за финансиране на унгарски проекти и внос на унгарски стоки в България. Те се предоставят за срок от 2 до 5 години. От финансовия ресурс могат да се възползват фирми в секторите земеделие, екология, здравеопазване, енергия, транспорт и комунални услуги.

Сключването на тази кредитна линия ще допринесе за задълбочаване на сътрудничеството и положителните икономически и финансови резултати и за двете страни.

С подписването на споразумението Българска банка за развитие разшири мрежата от международни партньори, с които работи и договори възможност за използване на още един нов източник за финансиране на малките и средни предприятия в България.

Това е второто кредитно споразумение с международен външен кредитор, което ББР подписва от началото на 2013 г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Място и за Вашата реклама

eXTReMe Tracker

PageRank Checking Icon
Google+