13 декември 2014

От КТБ си искат банковите карти

След като трябваше да чакат близо половин година, за да получат достъп до гарантираните си депозити, вложителите ще трябва поне още веднъж да посетят клоновете на КТБ.

Вчера квесторите на трезора, чийто лиценз бе отнет от БНБ, поискаха издадените банкови карти да бъдат върнати от притежателите им. Само клиентите с гарантирани влогове в банката са около 255 хиляди, пише "Сега".

Връщането на пластиките може да стане във всеки офис на КТБ АД, по пощата или чрез работодателя, когато са издадени по договор за превеждане на заплата в КТБ. Реално картите са блокирани още с поставянето на банката под специален надзор на 20 юни и не могат да бъдат използвани.


Според квесторите, тъй като пластиките са собственост на трезора, който ги е издал, така ще бъде спазена установената банкова практика и ще се намали вероятността от бъдещи злоупотреби. Връщането и унищожаването на банкови карти е практика на всички трезори при изтичане на валидността или прекратяване на договора.

Въпреки прекратяването на договорите клиентите, ползващи "овърдрафт по картова сметка", трябва да възстановят дължимите суми, драфта, напомнят още квесторите.

Само около 50 млн. лева, или 2-3%, са изтеглени в брой в дните след 4 декември, когато започна изплащането на гарантираните депозити в КТБ, съобщи вчера председателят на Фонда за гарантиране на влоговете Радослав Миленков. До момента около 60 хиляди вложители са се разпоредили с малко над 2.250 милиарда лева.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Място и за Вашата реклама

eXTReMe Tracker

PageRank Checking Icon
Google+