19 ноември 2014

Асен Ягодин се връща в Пощенска банка

Асен Ягодин отново ще влезе в управлението на Пощенска банка, съобщава „Капитал”.

Това става ясно от регистъра на БНБ за издадените одобрения за членовете на управителните органи (управителни и надзорни съвети) на банките, от който се вижда, че с решение от 14 ноември 2014 г. управление "Банков надзор" е одобрило назначаването на Ягодин за член на управителния съвет и изпълнителeн директор на Пощенска банка.

"Това е предварително одобрение, което трябва да мине през съответните процедури по одобрение и от страна на борда на банката", обяснява банкерът. По думите му това вероятно ще стане факт в най-кратки срокове, като е възможно дори да е преди края на годината. Назначаването му за изпълнителен директор не е свързано с други персонални промени в банката.

В момента председател на управителния й съвет и главен изпълнителен директор е Петя Димитрова. В състава на УС влизат още Димитър Шумаров, който е и главен финансов директор, както и Йордан Суванджиев, който е главен директор "Управление на риска". Ресорът на Ягодин ще бъде т.нар. wholesale банкиране, което включва корпоративното банкиране (включително и за малки и средни предприятия) и финансовите пазари, обясни мениджърът.

Ягодин беше изпълнителен директор на Пощенска банка в периода 2004 - 2011 г., след което пое управлението на ББР, в чието ръководство беше до 2013 г. Кариерата му започва също в Пощенска банка – през 1993 г., като преминава от позиция в един от софийските й клонове през дилър в управление "Паричен и капиталов пазар" в централното й управление и началник на управление "Ликвидност" (от 1999 г.) до избирането му за член на съвета на директорите през 2001 г. и за изпълнителeн директор през 2004 г. От септември 2008 г. той беше и член на борда на Българската фондова борса, а през януари 2010 г. беше избран за председател на съвета на директорите на борсовия оператор, като остана на този пост до януари 2014 г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Място и за Вашата реклама

eXTReMe Tracker

PageRank Checking Icon
Google+